Ni Joancarlisme ni Felipisme: REPÚBLICA!




En moments tan durs com els actuals, és imprescindible que el moviment republicà es faci sentir més que mai. La Tercera República ha de ser vista per la ciutadania en general com la necessitat de desenvolupar la democràcia, com l’alternativa concreta realista a curt termini que permeti augmentar notablement les possibilitats de resoldre els grans problemes que preocupen i afecten directament els ciutadans. La crisi sistèmica actual representa una oportunitat històrica única perquè el poble es conscienciï definitivament.

El moviment republicà ha d’intensificar l’ofensiva. Per a això és imprescindible l’autocrítica i el debat sobre com millorar la lluita. Hi ha que “trepitjar l’accelerador”. La lluita per la Tercera República ha de ser prioritària, ha de generalitzar-se i ha de fer-se a tots els fronts. Per combatre la monarquia, cal combatre el “Joancarlisme”. La monarquia actual se sosté en la imatge transmesa a la població sobre l’actual monarca. Cal desfer aquesta falsa imatge que han transmès. No s’ha de pensar que amb la mort de l’actual rei vindrà automàticament la República. El sistema de propaganda monàrquic procurarà, com ja va fer amb Joan Carles, justificar la institució per la següent persona que ocupi el càrrec. Hem d’evitar que el “Joan carlisme” el succeeixi el “Felipisme”.

Hem de desfer la propaganda monàrquica desemmascarant-la ja mateix, contrainformant, apel·lant a la desconfiança natural de la gent cap al poder, fent-la pensar. A diferència de Felipe, el seu pare ha comès ja, presumptivament, greus errors que poden i han d’acabar amb la institució monàrquica (aquesta és de fet la principal preocupació dels poders fàctics i dels partits polítics que la recolzen). No es tracta només de denunciar el caràcter anacrònic i intrínsecament antidemocràtic de la mateixa, sinó que a més i sobretot, cal denunciar el mal ús fet d’ella per l’actual llogater.

Julián Gómez,
Coordinador Comarcal d’EUiA-Garraf

Calendari Roig!